Sfaturi de la specialisti: cum sa iti ingrijesti extensiile acasa

Nu exista o modalitate mai buna de a va transforma parul decat cu ajutorul extensiilor! Cu toate acestea, in timp ce extensiile sunt garantate sa arate superb in momentul in care iesi din salonul in care au fost montate, mentinerea lor impecabila tine de modul in care le ingrijiti in confortul casei voastre. Este intotdeauna foarte important sa va asigurati ca puneti in aplicare o rutina stricta de ingrijire ulterioara, care va contribui la cresterea longevitatii extensiilor voastre. Acest lucru este vital in orice moment, dar cu atat mai mult atunci cand nu puteti participa la programarile pentru intretinerea periodica a extensiilor, asa cum ati sperat. 

Asadar, in calitate de „ingeri pazitori personali” ai extensiilor voastre de par, suntem aici pentru a va ghida prin sfaturile noastre profesionale, care va vor ajuta sa va ingrijiti extensiile acasa si sa le mentineti in forma! Specialistii Belher au pregatit, special pentru voi, cateva sfaturi esentiale pentru ca a va pastra aspectul natural extensiilor de par un timp cat mai indelungat! Fie ca sunteti novice in lumea extensiilor sau faceti parte din „clubul” nostru de extensii, merita intotdeauna sa va familiarizati cu cele mai bune obiceiuri pentru a va ajuta suvitele sa reziste mai mult timp. Asa ca, fetelor, am pregatit pentru voi sapte sfaturi de top pe care va recomandam sa le respectati cu tarie!

  1. Spalati-va corect extensiile
    Bine, mai intai de toate, sa aruncam o privire la rutina de spalare pe care o practicati. Desi este adevarat ca extensiile pot fi tratate la fel cum ati face-o cu suvitele voastre naturale, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le tineti minte pentru urmatoarea sedinta de spalare a parului.

In ceea ce priveste samponul si balsamul pe care le folositi pentru a va spala parul, va recomandam intotdeauna cu tarie sa investiti in produsele pe care le recomanda tehnicianul vostru de extensii de par. Fiecare tip de extensie de par, fie ca este vorba despre extensii microring care folosesc inele mici de cupru captusite cu silicon sau extensii tape-on, care se fixeaza la rece cu ajutorul unei benzi adezive prefixate, vine alaturi de cerinte diferite menite sa asigure siguranta lor in timp. 

De asemenea, produsele de spalare trebuie sa includa ingredientele potrivite nu numai pentru a va mentine extensiile in stare buna, ci si pentru a permite parului vostru natural sa continue sa creasca sanatos. Acest lucru inseamna sa evitati produsele care contin ingrediente precum sulfatii si alcoolul, cunoscute pentru faptul ca va lipsesc parul de uleiurile sale naturale si, la randul lor, fac ca extensiile voastre sa aiba o probabilitate mai mare de a se incurca. Puteti gasi mai multe informatii despre samponul si balsamul pe care ar trebui sa le utilizati pe site-ul nostru. Odata ce v-ati aprovizionat cu produsele potrivite, veti fi libere sa va spalati parul fara sa va faceti griji cu privire la modul in care acestea ar putea reactiona cu extensiile voastre. 

Va recomandam, daca este posibil, sa va spalati parul la dus, lasand apa sa curga in jos pe par. Desi poate fi mai usor sa va spalati doar parul, aplecate peste cada sau chiuveta pentru a va curata rapid, acest lucru face ca extensiile sa fie mai predispuse la incurcaturi, ceea ce inseamna ca va trebui sa petreceti o vesnicie dupa aceea periind firele incurcate. Cand va spalati, asigurati-va intotdeauna ca aplicati samponul la radacini pentru a indeparta excesul de ulei si balsamul pe varfuri, pentru a le mentine hranite. Daca puneti balsam oriunde in apropierea radacinilor, puteti face ca extensiile sa inceapa sa alunece pe parul vostru, ceea ce le va face sa dureze mult mai putin. De asemenea, incercati sa folositi apa calduta mai degraba decat fierbinte, deoarece aceasta, din nou, va indeparta uleiurile naturale atat din parul vostru, cat si din scalp.

Clorul si apa sarata un efect negativ asupra extensiilor de par – ambele cauzeaza uscarea extrema a parului. Sarea va face ca parul sa piarda imediat din hidratare, ceea ce va reduce durata de viata a extensiilor. Inainte de a inota, pregatiti-va parul clatinandu-va mai intai cu apa de la robinet si aplicand generos un balsam fara clatire de la mijlocul lungimii pana la varfuri. Prindeti-va parul intr-o coada de cal si impletiti-l strans pentru a evita incurcarea si umflarea excesiva. Imediat dupa ce ati inotat, spalati-va si conditionati-va parul. 

  1. Nu dormiti niciodata cu extensiile ude
    Acum ca sunteti profesioniste in a va spala extensiile, este timpul sa treceti la uscare. Desi poate fi tentant sa mergeti la culcare cu parul usor umed, nu putem sublinia indeajuns de mult importanta de a va usca bine suvitele inainte de somn. Sa nu dormiti niciodata cu parul umed este o regula de baza atunci cand vine vorba de ingrijirea extensiilor voastre. Aveti incredere in noi – am vazut numeroase cliente care s-au intors la programarile de intretinere cu radacinile incalcite si imbacsite sau cu extensii care au cazut, pur si simplu, pentru ca nu au urmat acest sfat.

Parul vostru este mai vulnerabil atunci cand este umed, ceea ce inseamna ca miscarile si rasucirile din timpul somnului pot afecta atat suvitele naturale, cat si extensiile. De asemenea, inseamna ca, atunci cand va treziti dimineata, puteti avea un adevarat cuib de pasari in par, ceea ce va obliga sa petreceti o eternitate pentru a va descurca suvitele. Chiar si atunci cand aveti grija sporita sa indepartati incalcelile, veti supune legaturile extensiilor la o presiune imensa, tragand de scalp si slabindu-le. Daca inca nu ati investit intr-un uscator de par de buna calitate, va sugeram sa va aruncati un ochi spre sectiunea accesorii a site-ului nostru!

  1. Periati intotdeauna extensiile cu grija
    Desi am mentionat, pe scurt, acest lucru in sfatul de mai sus, ne-am gandit ca, mai mult ca sigur, trebuie sa includem o sectiune dedicata modului in care se periaza extensiile. Asadar, la fel ca atunci cand va periati parul natural un pic prea puternic si vedeti ca incep sa cada firele, extensiile voastre vor incepe sa se desprinda daca nu aveti grija! 

Este inevitabil ca extensiile sa se mai incalceasca, dar conteaza modul in care abordati problema! In primul rand, trebuie sa investiti intr-o perie de calitate – va sugeram sa aruncati o privire la gama disponibila pe site (sunt practice si dragute!). apoi, trebuie sa urmati o procedura prin care sa incepeti sa va periati parul mai intai la varfuri, inainte de a inainta spre radacini. asezati o mana la baza extensiilor, tinandu-le ferm pentru a evita sa le smulgeti sau sa trageti de ele si de scalp. Incepeti sa periati mai intai varfurile parului si urcati incet spre mijlocul suvitelor, spre radacini. aceasta metoda va cauza cea mai mica presiune asupra parului, extensiilor si scalpului, mentinandu-le pe toate sanatoase.

In ceea ce priveste numarul de periaje pe zi, atata timp cat actionati cu blandete, cu cat mai multe, cu atat mai bine! Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unei recomandari precise, am spune ca intotdeauna primul periaj se face dimineata, apoi un altul inainte de a merge la culcare, inainte de spalare si dupa spalare.

  1. Un tratament de conditionare saptamanal
    Fetelor, avem dreptate cand spunem ca parul gras este cea mai mare problema a tuturor? Dar, desi poate fi super frustrant sa te trezesti cu radacinile grase, inseamna ca parul este alimentat cu o cantitate constanta de uleiuri naturale, mentinandu-l hranit chiar daca aveti o rutina de ingrijire mai relaxata. Cu toate acestea, deoarece extensiile sunt doar atasate langa radacina, inseamna ca, din pacate, acestea nu primesc niciunul dintre aceste uleiuri naturale. Asadar, pentru a va mentine extensiile hidratate, super netede si cu acea stralucire superba, ar trebui sa va programati un tratament saptamanal de conditionare.

Exista atat de multe moduri diferite in care se poate face un tratament de conditionare in profunzime pe extensii si, atata timp cat nu il aplicati aproape de radacina, puteti folosi orice produse doriti. Produsele naturale sunt intotdeauna o optiune preferata, deoarece nu numai ca sunt accesibile, dar garanteaza si o hidratare completa. Uleiul de argan, uleiul de nuca de cocos si uleiul de macadamia sunt toate perfecte pentru a va mentine parul neted si stralucitor. Alternativ, daca doriti sa fiti mai creative si sa incercati sa va faceti singure o masca de par, exista sute de retete grozave pe care le puteti experimenta.

  1. Reduceti la minimum daunele provocate de caldura
    La fel ca si suvitele naturale, extensiile de par se deterioreaza atunci cand folositi caldura in exces asupra lor. Deoarece toate extensiile noastre, fie ca sunt de tip microring sau tape-on, sunt realizate folosind 100% par uman, acestea pot deveni fragile si se vor despica la varfuri de la caldura excesiva. acest lucru inseamna ca, indiferent de cate tratamente de conditionare aplicati, odata ce extensiile sunt deteriorate, s-ar putea sa nu aveti alta solutie decat sa le schimbati! 
    Din fericire, exista multe moduri in care puteti reduce la minimum daunele provocate de caldura. Iata care sunt sfaturile noastre de top:
    Folositi un protector termic: inainte de a utiliza orice instrumente de styling incalzite, nu uitati sa aplicati un protector. Exista sute de produse fantastice: unele se folosesc pe parul umed, iar altele se pulverizeaza chiar inainte de a incepe coafarea. 
    Reduceti temperatura: atunci cand folositi unelte incalzite, incercati sa mentineti temperatura cat mai scazuta posibil. Desigur, este nevoie de un anumit nivel de caldura pentru a obtine coafura perfecta, asa ca experimentati cu diferite setari pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine, fara a va arde extensiile.
    Faceti pauze de la caldura: daca obisnuiti sa va indreptati parul in fiecare zi sau sa il ondulati cu o multime de produse in fiecare weekend, atunci, desi poate ca arata superb, reduceti durata de viata a extensiilor voastre. Asa ca de ce sa nu luati o pauza de la folosirea caldurii din cand in cand? Experimentati cu bucle „la rece” peste noapte sau incercati o coafura noua cu accesorii dragute.
    Evitati cozile de cal sau cocurile stranse atunci cand participati la activitati care se desfasoara in conditii de umezeala, cum ar fi antrenamentele sau saunele. 

  1. Evitati sa va incurcati parul in timp ce dormiti
    Desi nu exista nicio modalitate de a va impiedica sa nu va rasuciti pe parcursul noptii, exista cateva metode la indemana prin care puteti evita sa va treziti cu un cuib de par incalcit a doua zi dimineata. Mentinand la minimum incalcelile, nu va trebui sa puneti atat de multa presiune atat pe radacini, cat si pe legaturile extensiilor in timp ce incercati sa le periati.

Una dintre cele mai bune modalitati de a va tine extensiile sub control peste noapte este sa le legati foarte lejer inainte de a merge la culcare. Daca sunteti in cautarea unei solutii rapide si usoare, puteti sa va prindeti parul intr-o coada de cal joasa cu un elastic de matase sau o banda de par in spirala. alternativ, desi ar putea necesita un pic de practica, o impletitura franceza lejera este o alta modalitate excelenta de a preveni parul incurcat si, chiar mai bine, va rezulta cu bucle frumoase. Nu in ultimul rand, folositi fete de perna matasoase, cu o textura lucioasa, care previne ruperea, incurcarea si despicarea parului si a extensiilor de par.

  1. Verificati zilnic legaturile extensiilor
    In cele din urma, dar cu siguranta nu in ultimul rand, trebuie sa va asigurati ca va faceti timp pentru a va verifica extensiile in fiecare zi. Desi acest lucru poate parea super plictisitor si consumator de timp, de fapt dureaza doar cateva minute si, daca o faceti zilnic, va dura si mai putin! Nu veti avea nevoie de niciun instrument pentru a face acest lucru; pur si simplu folositi-va degetele pentru a pipai fiecare dintre legaturi si verificati daca niciuna nu a inceput sa se incurce. Daca au inceput, incercati cu atentie sa le separati – este posibil sa aveti uneori nevoie de o perie mica sau de un pieptene pentru a face acest lucru. Daca va asigurati ca legaturile extensiilor sunt intotdeauna separate, puteti impiedica ca acestea sa se incurce cu parul liber sau care cade.

Adaugand la rutina voastra pasii pe care vi i-am sugerat, precum si programandu-va intalniri regulate de intretinere, parul vostru va ramane impecabil pentru lunile urmatoare!

Similar Posts