ghidul-belher-pentru-peruci

Ghidul Belher pentru peruci: tot ce trebuie sa stii cand iti alegi o peruca

Te intereseaza universul perucilor? Nu-ti face griji – noi te ajutam! Continua sa citesti sfaturile specialistilor Belher pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre peruci, oferindu-ti posibilitatea de a intra ca incepatoare in clubul celebritatilor…

Lumea perucilor pare a fi un loc extrem de exclusivist, desi, in realitate, perucile sunt accesibile oricarei femei, indiferent de motiv si de buget – doar ca nu nu toate femeile detin informatiile necesare si nu sunt suficient de pregatite pentru a-si cumpara o peruca.

Dar suntem pe cale sa schimbam asta… La Belher, desi in exterior am putea parea doar un simplu magazin de extensii si peruci, suntem, de fapt, o echipa de profesionisti din industrie cu o intreaga baza de cunostinte despre par la indemana. Știm ca parul poate face toata diferenta atunci cand vine vorba de stima de sine si de increderea in propria persoana a unei femei – brandul nostru este construit pe ideea de a face femeile sa se simta increzatoare.

Totusi, o parte din aceasta incredere vine din faptul ca ai libertatea de a invata si de a lua propriile decizii cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru parul tau (chiar daca nu este vorba de extensii!). De aceea scriem bloguri, ca acesta – pentru ca tu sa inveti tot ce iti trebuie pentru a te simti increzatoare, atat in interior, cat si in exterior.

Din acest articol vei afla tot ce trebuie sa stii despre peruci, inclusiv ce sunt perucile, de ce le poarta femeile, diferitele tipuri de peruci si cum sa te descurci purtandu-le ca incepator. Pana la sfarsit, vei avea toate cunostintele de care ai nevoie pentru a avea in sfarsit coafura visurilor tale!

Ce este o peruca?

Perucile sunt accesorii care se aseaza pe crestetul capului si acopera complet parul natural (sau lipsa acestuia), spre deosebire de extensiile care se aseaza sub par si se amesteca cu parul natural. Perucile sunt realizate fie din fibre sintetice, fie din par uman si sunt concepute pentru a imita parul natural care creste pe cap.

De ce aleg femeile sa poarte peruci?

Femeile poarta peruci pentru o varietate extinsa de motive si nu exista nici un motiv “gresit” pentru care sa poarte una. Unele femei poarta peruci pentru a-si proteja parul natural. Acest lucru ar putea fi din cauza ca au parul extrem de aspru, cret sau texturat, care este predispus la deteriorari din cauza caldurii si a coafarii. Purtarea perucilor este foarte frecventa in cadrul comunitatii de culoare, tocmai din acest motiv.

Alte femei poarta adesea peruci pentru a ascunde sau a masca problemele pe care le au legat de parul lor natural. Se stie ca parul poate avea un impact urias asupra stimei de sine a unei femei, asa ca, daca te confrunti cu o cadere sau deteriorare semnificativa a parului, este posibil sa doresti sa o ascunzi cu o peruca. Un alt motiv pentru a purta peruci este pur si simplu pentru comoditatea de a nu fi nevoita sa iti coafezi parul natural in fiecare zi. Aceasta comoditate inseamna ca poti economisi timp si bani, alaturi de posibilitatea de a incerca noi coafuri si culori fara a compromite integritatea parului tau natural si fara a risca deteriorarea sau neplacerile.

In plus, unele femei poarta peruci in scopuri religioase. In multe religii, adesea pentru a promova modestia, femeile aleg sa-si acopere parul natural. Cel mai frecvent, femeile vor purta voal in acest scop, dar in comunitatea evreiasca ortodoxa, spre exemplu, femeile isi acopera parul cu peruci, ca simbol al casatoriei si pentru a arata ca respecta valorile si morala lor traditionala.

Oricare ar fi motivul pentru care alegi sa porti peruca, cel mai important este sa realizezi ca femeile poarta peruci (impreuna cu orice tip de accesoriu sau extensie de par) pentru a se simti mai increzatoare.

Care sunt diferitele tipuri de peruci?

Exista multe tipuri diferite de peruci pe piata in zilele noastre, fiecare cu beneficii diferite pentru purtator. Pornind de la materialul din care sunt confectionate, perucile pot fi din par natural sau din fibra sintetica. In functie de suprafata pe care o acopera, perucile pot fi complete, care acopera tot scalpul sau peruci partiale, ideale pentru persoanele care au parul rar, sufera de pierderea partiala a acestuia sau doresc un plus de volum. In functie de modul in care sunt confectionate, exista, de asemenea, mai multe tipuri de peruci:

Perucile cu baza dantela

Acest tip de peruci sunt confectionate pe o baza de “dantela” din plasa, care asigura o aplicare aproape invizibila pe scalp, fiind cele mai apropiate de plantatia naturala a scalpului. Parul din perucile cu dantela este legat individual de plasa din dantela, permitand parului sa imite miscarea naturala. Acest tip de peruca este cea mai populara alegere pentru femei si vine in doua stiluri – cu dantela doar in zona frontala (front lace) si confectionate pe baza completa din dantela (full lace). Perucile front lace au dantela doar la linia parului, in timp ce perucile full lace au dantela care acopera intreaga baza. Acestea din urma sunt cele mai apreciate peruci la nivel mondial, fiind cusute integral manual, iar calitatea parului este cea mai ridicata.

Perucile cu monofilament

Perucile cu monofilament sunt similare perucilor din dantela, in care firele de par sunt legate individual pentru a imita miscarea naturala. Diferenta, insa, este ca perucile cu monofilament sunt legate manual pentru un finisaj mai natural, iar firele de par sunt legate la o baza mai durabila, mai subtire si mai transparenta. Exista doua stiluri de peruci monofilament – partiale si integrale. Perucile monofilament partiale (sau simple) sunt doar peruci obisnuite, dar perucile monofilament integrale (sau duble) sunt tesute pe un strat suplimentar de matase pe baza, care imita aspectul pielii scalpului si protejeaza purtatorul de nodurile parului legat manual.

Peruci combinate

Perucile combinate sunt, asa cum sugereaza si numele, o combinatie a doua tipuri diferite de peruci. Perucile combinate sunt o combinatie de peruci monofilament legate de mana si peruci cusute la masina. Impletiturile cusute la masina acopera cea mai mare parte a bazei peruca, cu sectiuni legate de mana in partea superioara sau in coroana pentru a da un aspect mai natural. Exista doua stiluri de peruci combinate – peruci monofilament pentru coroana si peruci monofilament pentru partea superioara. Perucile cu coroana monofilament au doar fire de par legate manual care acopera coroana, iar firele de tesut cusute la masina acopera tot restul, in timp ce perucile monofilament top au fire de par legate manual care acopera intregul varf al perucii, iar firele de tesut cusute la masina doar pe partile laterale.

Peruci cu baza clasica

Perucile cu baza au firele de par cusute la masina intr-o baza elastica. Desi nu sunt cel mai natural tip de peruca, deoarece tesatura cusuta la masina nu permite miscari realiste, sunt cele mai respirabile si accesibile. Sunt foarte usor de aplicat si au marime reglabila, fiind disponibile intr-o gama variata de nuante, modele si lungimi de par.

Peruci pe suport subtire din poliuretan

Perucile pe suport din poliuretan, asa-zisele „Thin Skin Wigs” sunt peruci cu o baza de poliuretan asemanatoare scalpului (transparenta, de culoarea pielii sau maronie, pentru persoanele de culoare), care sunt concepute special pentru a face ca parul perucii sa arate ca si cum ar creste direct din scalpul celei care poarta peruca. Nu sunt foarte respirabile si nu au intindere, asa ca o potrivire adecvata este cruciala pentru a purta acest tip de peruca. Din cauza designului asemanator scalpului,acest tip de peruci nu sunt recomandate persoanelor cu un par abundent – in schimb, acest tip de peruca avantajeaza cel mai mult femeile care sufera de pierderea totala sau partiala a parului.

Cat costa perucile?

Perucile din fibre sintetice sunt mult mai ieftine decat cele din par uman, insa calitatea lor variaza. Cu cat alegeti peruci din fibre sintetice de calitate superioara, cu atat mai buna va fi calitatea acestora – ceea ce inseamna ca vor arata mai natural si se vor comporta mai mult ca parul uman (in special atunci cand investiti in parul din fibre sintetice rezistent la caldura). Perucile din par uman, pe de alta parte, sunt mai calitative dar si o optiune mai costisitoare, pretul lor fiind diferit in functie de originea si calitatea parului din care sunt confectionate. Parul uman vine in diferite “grade”, care descriu calitatea si originea parului. Cel mai calitativ, dar si cel mai scump tip de par uman este cunoscut sub numele de Virgin Remy. 

Ce peruca este cea mai buna pentru „incepatoare”?

Cea mai usoara si cea mai recomandata peruca pentru utilizarea de catre „incepatoare” este o peruca cu baza din din dantela. Acest tip de peruca este cel mai realist si mai usor de confundat cu parul propriu, deoarece este conceput pentru a imita o linie de par naturala. Este, de asemenea, una dintre cele mai usor de pus si de scos peruci, deoarece este fixata cu clipsuri in spate, avand si optiunea de a lipi dantela in partea din fata (desi nu este necesar).

Cum faci ca peruca ta sa arate mai naturala?

Iata cateva sfaturi pentru incepatori, de la specialistele Belher, pentru a face ca o peruca sa arate mai naturala:

  • Alege o peruca cu aspect cat mai natural 
  • Indeparteaza luciul de pe parul din fibre sintetice folosind sampon uscat sau pudra pentru copii
  • Asorteaza linia parului perucii cu linia naturala a parului tau sau opteaza pentru o coafura franjurata sau cu breton
  • Pastreaza o coafura dezordonata, cu suvite si fire de par mai rebele – perfectiunea este mult prea evidenta!
  • Joaca-te cu suvitele
  • Alege o peruca care sa aiba mai multe tonuri de culoare

Ce trebuie sa stii inainte de a purta o peruca?

Continua sa citesti pentru a afla raspunsurile noastre la cele mai frecvente intrebari, atunci cand vine vorba de purtarea perucilor:

Trebuie sa ma rad pe cap pentru a purta peruca?

Nu, nu trebuie sa te razi pe cap sau sa fii cheala pentru a purta o peruca. Cei mai multi purtatori de peruci au de fapt par, dar il aseaza bine sub o calota sau sub baza perucii.

Pot purta o peruca toata ziua?

Da, toate tipurile de peruci pot fi purtate toata ziua, si in mod confortabil.

Pot dormi cu peruca?

Nu intotdeauna. Dormitul cu peruca este uneori singura optiune daca peruca este lipita pe scalp pentru o perioada de timp, insa, daca peruca este detasabila, iti sugeram sa renunti la ea in timpul somnului. Dormitul cu peruca poate reduce durata de viata a acesteia, risca sa deterioreze parul si iti poate irita scalpul. Daca trebuie sa dormi cu peruca, iti sugeram sa o protejezi infasurand-o intr-o esarfa sau boneta sau sa dormi pe o fata de perna de matase.

Pot face dus cu peruca?

Din punct de vedere tehnic, da. Însa daca peruca este detasabila, isi sugeram sa o scoti inainte de dus. Cu toate acestea, daca peruca este lipita, atunci poti face dus in timp ce o porti, insa trebuie sa te asiguri ca porti o casca de dus si ca mentii atat peruca, cat si linia parului uscate in permanenta. De asemenea, iti sugeram sa reduci temperatura dusului, deoarece aburul din apa fierbinte poate provoca ridicarea adezivului.

Si acum, ce urmeaza?

Ca „incepatoare”, lumea perucilor pare un loc infricosator si destul de exclusivist, dar ai venit pe acest blog in cautarea raspunsurilor la toate intrebarile pe care le aveai – iar noi aveam cheia de la usa! Daca ai citit acest articol, ai invatat cateva notiuni de baza despre peruci, inclusiv ce sunt perucile, diferitele tipuri de peruci, de ce le poarta femeile si cum sa le faceti sa arate mai naturale.

La Belher, ne angajam sa le facem pe femei sa se simta increzatoare, cu ajutorul perucilor si extensiilor noastre si cu informatiile pe care le putem transmite. Scriem articole pe blog, la fel ca acesta, deoarece cunoasterea este cel mai mare stimulent al increderii – oferindu-ti autonomia de a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la tine si la parul tau!

Vrei sa afli mai multe? Ai chef sa inveti despre toate celelalte optiuni de par sintetic si uman de pe piata? Site-ul nostru iti ofera multe informatii utile. Nu crezi ca ai nevoie de o peruca completa pentru a obtine parul visurilor tale? Ai putea incerca, in schimb, ceva din gama larga de extensii din fibre sintetice si par uman, inclusiv cozi de cal si cocuri. Oferim, de asemenea, o gama larga de produse de ingrijire si accesorii, precum si sfaturi de la experti, astfel incat sa iti gasesti usor produsul perfect pentru tine!

Similar Posts